Bakgrunn

Elisabeth Stenseth. Født 1991. Bor for tiden delvis i Oslo og Våler i Solør (Hedmark).

Interessen for fotografi og bildebehandling har utviklet seg til en livsstil. Det begynte med et kompaktkamera og en tidlig versjon av Photoshop mens jeg gikk på barneskolen. Jeg husker godt dagen jeg fikk mitt første speilreflekskamera, og følelsen av å gå over til å bare ta RAW-filer.

I 2010 begynte jeg å utforske ulike løsninger for webdesign. Det første målet var å kunne fremstille mine egne bilder på en god måte. Etter hvert begynte jeg å bruke de kunnskapene til å sette opp nettsider for andre. Alle kundene mine lærer meg noe nytt og utfordrer meg på sine måter. Det gjør meg motivert til å stadig tilnærme meg nye kunnskaper. Senere har jeg begynt å ta oppdrag innen digitalisering, og arbeider både med scanning og avfotografering.

I 2014 begynte jeg å ta tegnekurs fordi jeg skulle studere landskapsarkitektur på Ås. Interessen for tegning – og senere maling – ble snart større enn studiene på NMBU.

Våren 2018 bestemte jeg meg for skifte kurs og satse på kunsten: med videreutvikling av firmaet jeg allerede har begynt på, kunsthistorieutdannelse ved UiO og utvikling av min egen kunst.

Min første utstilling finner sted under Våler kunstfestival 17. – 19. august 2018. Dere finner meg på togstasjonen!

Relevant erfaring

 • Webdesigner (2011 – nåværende)
 • Del av arrangørteamet til Våler kunstfestival 2018. Ansvarlig for nettsidene, promotering i sosiale medier og design av markedsføringsmateriale til blant annet listen.no, aftenposten og lokale magasiner.
 • Medarrangør Haslemoen galleri
 • Deltaker i TreStykker 2016: arkitekt- og landskapsarkitekturstudenter fra hele landet samarbeider hvert år om et prosjekt. Planleggingsuke i påsken og gjennomføring tre uker i juni.
 • Leder for Naturviternes studentstyre (2014 – 2017): sammen med Naturviternes sekretariat og frivillige studenter og yrkesaktive hadde jeg ansvaret for å drive studentarbeidet videre. Den viktigste oppgaven var å verve nye og spre informasjon til nåværende medlemmer (omlag 1000 stykker). Aktiv tilstedeværelse på studiesteder og markedsføring i aktuelle sosiale medier stod i fokus.
 • Journalist og fotograf for studentmagasinet Tuntreet ved NMBU (2014 – 2016)
 • Fotograf og fotoansvarlig for jusstudentmagasinet Pacta (2011 – 2013)
 • President for Model United Nations of Katta (2009 – 2010): mitt første møte med (internasjonalt) organisasjonsarbeid, og dermed erfaring med kampanjer og markedsføring. Sammen med Berg videregående skole hadde jeg ansvaret for å arrangere konferanser på Oslo katedralskole. Har også vært i FN-bygningen i New York flere ganger.
 • Kom videre til fylkesmønstring i UKM (Ungdommens kulturmønstring) med egenskrevne tekster (2004 og 2006)
 • Tok del i teateroppsetningen «Beatles» som spilte for fulle saler i Åsnes kino høsten 2005
 • Tok del i teateroppsetningen «Reisen til julestjernen» som spilte for fulle saler i Åsnes kino desember 2002

Selvportrett

Foto: Ingunn Cecilie Jensen

Foto: Kristiane Bjørkøy Fimland

Selvportrett